Nemáme co jíst

A to jako fakt! V případě Šárky, která je mlsná, to není zas tak překvapivý, ale tentokrát mám problém s jídlem i já a to hned od doby, kdy jsme dorazili do Koreje.

Hned první pokus s jídlem totiž dopadnul špatně a ty další dost nedobře. Anglický menu tu není moc často a pokud tu je, tak nijak extra nepomáhá. Například je pěkný, když si přečtu, že budu jíst bibimbap, ale co v tom kur*a je? V Busanu jsme byli chytrý a v první dobře vypadající hospodě jsme zkontrolovali, jestli maj menu aspoň s obrázkama. MĚLI! Následně nám servírka ukázala, že celá tahle stránka je „čikn“ a my jsme si frajersky oba vybrali něco z jinech stránek. Šárka dle obrázku nudle, já něco co taky vypadalo jako chicken, ale servírka o tom netvrdila, že to je chicken. Za chvilku Šárka dostala místo nudlí nějaký podivný výhonky zasypaný řasou a zalitý majonézou, umě přistálo jídlo, který vypadalo úplně stejně jako na obrázku a nadšeně se zakousnul.

Odbočka: běžně jsem na jídlo kanál a sežeru všechno (když se doma Šárka zeptá, jestli to, co uvařila je dobý a já řeknu, že jo, nebere to jako pochvalu, ale konstatování, že uvařila něco, co není jedovatý). Každopádně tohle jsem nechal, protože se mi z toho dělalo blbě. Ihned. Později jsem si to jídlo podle googlu diagnostikoval jako prasečí žaludky. Je ale velká šance, že to bylo něco úplně jinýho.

O den dýl jsme to zkusili s anglickým menu a dostali misku plnou rýže (v menu bylo rice with vegetables), ale kromě ní tam bylo spoustu výhonků, kořínků a podivných hub. Vyžrali jsme rejži, zbytek nešel a o další den později, když jsme si objednali úplně něco jinýho, jsme dostali stejnou misku rýže a výhonků. Začali jsme znova vyžírat rejži, když v tom si všimnul majitel restaurace, že to jíme špatně, vzal nám lžíci a začal tou lžící celou tu misku míchat dohromady, za což jsme mu byli všecko jenom ne vděčný.

Jinak ke každýmu jídlu tu dostanete spoustu salátků – třeba 6-7 mističek. Jenže protože tu žerou především výhonky kořínky a houby, tak všechny ty salátky jsou udělaný z těhle věcí naložených ve více či méně podivných čili omáčkách. Nevíme moc, z čeho ty kořínky jsou, ale v Čechách tomu jsou asi nejvíc podobný tuřín a celer. Chcete-li to vyzkoušet, naložte si tuřín do čilii a dobrou chuť! Ale nedoporučujeme.

Ve větších městech nás tak zachránily fastfoody, místní obdoba McDonalda nasadila jako svůj top produkt proti big macu „bulgogi burger“ (jestli někdo víte co je bulgogi, tak my to vědět nechcem). Včera ve vesnici u národního párku fastfoody nebyly, a tak Šárka musela večeřet mini párečky zalitý vodou z rychlovarný konvice, zatímco já si pochutnal na klobásce a snickers. Přesouváme se do Soulu a doufáme, že tam budou mít na výběr víc jídla Pudete s náma prosím někdo na svíčkovou a smažák, až přijedem?

Přidat komentář

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.